Vier tips voor starters

Vier tips die je als starter een voorsprong geven op de arbeidsmarkt

Stel je voor je komt net uit de schoolbanken en je staat te popelen om de arbeidsmarkt te bestormen. Enthousiast en vol goede moed stort jij je op vacatures om vervolgens tot de ontdekking te komen dat je voor bijna elke functie werkervaring nodig hebt, zelfs voor juniorfuncties! Moet je die leuke vacatures dan maar opzij schuiven? Het antwoord op deze vraag luidt: Zeker niet!

Hoe overtuig jij een bedrijf dat jij een waardevolle aanvulling bent?

Oké, als starter op de arbeidsmarkt heb je weinig tot geen werkervaring, maar bekijk het eens positief: als starter ben jij kneedbaar, niet vastgeroest en natuurlijk ontzettend gemotiveerd en leergierig. En heb je de meest actuele kennis en de nieuwste inzichten in jouw vakgebied!

Maar de uitdaging is; als starter is lastig om aan je eerste baan te komen. Werkgevers willen relevante werkervaring zien, maar net afgestudeerden hebben nog niet de kans gehad om die ervaring op te doen. Hoe overtuig jij de werkgever, dat jij de juiste kandidaat bent voor de vacature ondanks jouw gebrek aan werkervaring? Ken jij de volgende adviezen?

  • Ga voor banen die geen werkervaring vereisen
  • Overweeg een stage of werkervaringsplek
  • Volg een traineeship

Ben jij bekend met de zin; we hebben niet voor u gekozen, omdat de andere kandidaat meer relevante ervaring heeft.Vindt jij dit ook zo frustrerend?

Ben jij klaar met dit soort afwijzingen en wil jij de werkgever écht overtuigen van jouw geschiktheid, stop dan vooral niet met lezen!

Maar wat als ik je nu vertel, dat jij wel in aanmerking komt voor de baan die jij wilt!

Mijn jarenlange ervaring op het gebied van coaching en training van doelgroep young professionals heeft mij het volgende geleerd; iedereen heeft meer talent en kwaliteiten dan ze denken. Enkel is niet iedereen zich hier bewust van of weten hoe ze deze moeten inzetten op de werkvloer of deze te verkopen aan een werkgever.

Vaak ontdek je deze verborgen kwaliteiten in het werkveld en leer jij deze verder te ontplooien door praktijkervaring op te doen. Dit is natuurlijk de voornaamste reden dat werkgevers vragen naar werkervaring, omdat ze een kandidaat willen die zich bewust is van zijn capaciteiten en deze weet in te zetten voor de organisatie. Oké, je hebt nu een antwoord op de vraag ‘waarom willen werkgevers kandidaten met werkervaring’. Ben jij hier iets mee opgeschoten? Nee.

Hoe ga ik de werkgever overtuigen zonder mezelf te mogen bewijzen in het werkveld?

Dit antwoord geeft je wel inzicht in wat er moet veranderen om in aanmerking te komen voor die baan die jij wilt. Ik hoor je nu denken, hoe ga ik de werkgever overtuigen zonder mezelf te mogen bewijzen in het werkveld? Dit ga jij doen door jezelf te profileren als een échte young professional! Als iemand die zich bewust is van zijn mogelijkheden, talenten, kwaliteiten, ontwikkelpunten en weet hoe ze het beste kunnen presteren en resultaten behalen in het werkveld. Is dit mogelijk? Maar ik heb geen ervaring? Is dit geen opscheppen, kom ik niet arrogant over? Nee zeker niet en ik zal het je uitleggen.

je kan als starter jezelf deze voorsprong geven!

Ik verzeker je dat dit mogelijk is en leer je graag hoe jij dit in de praktijk kan toepassen! Je kan je hier écht bewust van zijn zonder ervaring. Dit vraagt om zelfkennis en vertrouwen in eigen kracht en potentie. Weten wat jouw talenten zijn en kunnen inzetten. Staat het antwoord op deze vraag niet gelijk aan de gevraagde werkervaring? Het antwoord op deze vraag laat ik in het midden, maar je kan als starter jezelf een voorsprong geven! Oké, maar hoe dan, waar blijven de tips? Natuurlijk wil ik jullie helpen dit te ontdekken. Met deze vier tipsvergroot jij je zelfkennis!

  • Waarover krijg ik regelmatig complimenten? Dit is jouw kwaliteit.
  • Wat zal ik minder moeten doen? Dit is jouw valkuil, jouw kwaliteit waarin je te ver doorschiet. Je kwaliteit is dan zo sterk aanwezig dat deze tegen je werkt.
  • Wat zou ik eigenlijk meer moeten doen? Dit is het tegenovergestelde van je valkuil, namelijk jouw ontwikkelpunt.
  • Van welk gedrag gaan mijn nekharen rechtovereind staan? Wanneer je doorschiet in je uitdaging, krijg je te maken met een persoonseigenschap die je bij anderen lastig vindt. Dit is jouw allergie.

Met dit schema van Daniel Ofman hoop ik je meer inzicht te geven in jouw persoonlijke situatie. Voor sommige lezers zal dit geen nieuwe informatie zijn en voor andere wel. Wat ik met dit voorbeeld wil duidelijk maken is wat bewustwording kan opleveren en hoe dit een bijdrage kan leveren aan jouw ontwikkeling.

Je bent niet arrogant als je kunt vertellen wat je kwaliteiten zijn. Je hebt zelfkennis. En neem maar van mij aan, als jij het al lastig vindt om kwaliteiten van jezelf te benoemen is de kans heel klein dat je arrogant gaat overkomen. Er is een grotere kans dat je te bescheiden bent of misschien zelfs onzeker.  En als JIJ zelf je kwaliteiten niet kan zien en benoemen, waarom zal een ander deze dan wel inzien?

Wil jij jezelf beter leren profileren en bewust worden van jouw talenten en kwaliteiten? Zo dat jij jouw kansen vergroot op de arbeidsmarkt en in aanmerking komt voor de baan die jij wilt? Neem dan nu contact op met KrijgerJobs. De recruiters van KrijgerJobs zijn ervaren coaches die jou helpen aan de baan die jij écht zoekt. Ik ontvang je graag voor een kop koffie op ons kantoor.

Bij interesse klik op de contact button. Onze hulp is altijd gratis, help ons in contact komen met jou(w) netwerk. Delen wordt gewaardeerd😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *