Goede Voornemens volhouden

Zelfreflectie: het instrument voor persoonlijke ontwikkeling!

Het is januari 2020, een nieuw jaar met nieuwe kansen. Heb jij goede voornemens voor het nieuwe jaar opgesteld? Ik wel! Dit jaar staat voor mij in het teken van meer bewegen en fitter worden.

Hoe komt het toch dat goede voornemens voor veel mensen zo moeilijk vol te houden zijn? Wat kan jij doen om te zorgen dat het wel lukt!

In mijn blog wil ik je leren om bewuster aan het werk te gaan met jouw goede voornemens voor 2020 en deze dit jaar wel vol te houden of te halen!

Er niets zo moeilijk als het managen je eigen gedrag. Je weet meestal wel wat je ongeveer wilt bereiken en misschien ook wel wat je hiervoor moet doen, maar hoe jij jezelf kan motiveren om écht te beginnen en het vol te houden blijft voor de meeste mensen lastig.

In deze blog ga ik in op het onderwerp zelfreflectie, de valkuilen en geeft ik tips die jij kunt gebruiken voor je persoonlijke ontwikkeling en het volhouden van jouw voornemens.

Hoe komt het dat we vaak onze voornemens niet volhouden?
Een verklaring voor het feit dat veel mensen hun goede voornemens niet volhouden komt door ons bewustzijn. Gedrag is onder te verdelen in 2 soorten gedrag:
1. Bewust en gepland gedrag (5% van de tijd)
2. Onbewust en automatisch gedrag (95% van de tijd)

Zelfreflectie: het instrument voor persoonlijke ontwikkeling!

Wanneer je nieuwe patronen wilt aanleren is het belangrijk om te weten waar je oude patronen vandaan komen.

Als je iets wilt veranderen in je leven, zal je daarom niet alleen je bewuste geplande gedrag moeten managen maar vooral je onbewuste automatische gedrag! Het is belangrijk om je bewust te zijn waar je onbewuste gedrag vandaan komt en dat je weet waarom je doet, wat je doet.

Wanneer je nieuwe patronen wilt aanleren is het belangrijk om te weten waar je oude patronen vandaan komen. Wat levert dat gedrag je op? Het is goed om er bewust van te zijn wat dit gedrag je oplevert, zodat jij dit kunt meenemen in jouw nieuwe gedrag. Nieuw gedrag aanleren lukt alleen als je hersenen weten waarom ze moeten veranderen. Geef jezelf een beloning.

Het is belangrijk om te realiseren wat het nieuwe gedrag je gaat opleveren en dat dit je meer trekt dan jouw oude gedrag. Dit voorkomt dat je terug valt in oude patronen.

Dit helpt je ook om beter te kijken naar wat er moet veranderen om het een duurzame verandering te laten blijken en stelt je in staat jouw voornemens vol te kunnen houden of te halen. Graag bespreek ik het onderwerp reflectie en een reflectiemodel die je kunnen helpen jouw goede voornemens vol te houden!

Wil jij groeien als persoon en meer uit je werk en leven halen? Wat hier bij kan helpen is te (leren) reflecteren op je eigen gedrag. Het onderwerp reflecteren gaat over jouw patronen, waarden en overtuigingen. Je kijkt objectief naar je eigen gedrag en vraagt je af of je tevreden bent met wat je doet. Wanneer het antwoord op deze vraag, Nee luidt, kan de wens ontstaan om te veranderen.
Wat mij betreft gaat zelfreflectie vooral over leren en jezelf blijven ontwikkelen, maar ook over kritisch naar je eigen gedrag kijken en je kwetsbaar durven op te stellen. Dit kan best spannend, lastig of zelfs eng zijn. Omdat je gedurende dit proces kan aanlopen tegen je eigen opgebouwde verdedigingsmechanismes. Om dit proces wat makkelijker te maken geef ik je graag een aantal tips om dit proces aan te gaan.

Als je denkt dat zelfreflectie ‘zweverig’ is, veel tijd kost of wanneer de verplichte reflectieopdrachten tijdens je opleiding je nog steeds rillingen bezorgen. Ik heb zelf 4 jaar lang ‘moeten’ reflecteren, en doe het nog steeds, dus ik weet hoe het is. Wil jij weten hoe je zelfreflectie leuk, snel en simpel maakt? Lees dan verder!

Zelfreflectie: het instrument voor persoonlijke ontwikkeling!

Het model van Korthagen geeft weer dat je in een cirkel de volgende fases doorloopt:
- Handelen en ervaring: Wat wil ik bereiken? Waar wil ik op letten? Welk gedrag wil ik veranderen?
- Terugblikken: Wat is er gebeurd? Wat denk, doe, voel ik?
- Bewustwording van essentiële aspecten: Wat vond ik in fase 1 en 2 belangrijk?
- Alternatieven ontwikkelen en daaruit kiezen: Tot welke voornemens en leerwensen leidt dat?
- Uitproberen: Deze fase is de start voor een nieuwe reflectiecyclus.

In fase 5 doe je weer nieuwe ervaringen wat leidt tot een volgende reflectiecyclus. Zo ontstaat een spiraal van ontwikkeling.Door gebruik te maken van het bovenstaande reflectiemodel ga je bewuster aan de slag met jouw goede voornemens. Je wordt je bewust van de uitdagingen en leert hier alternatieven voor te zoeken die je helpen het makkelijker te maken en te zoeken naar een manier die aansluit op jouw persoonlijke situatie.
Versterk het nieuwe patroon met de overtuiging dat je het kunt veranderen. Doe dit net zolang totdat het een gewoonte is geworden. Let bewust op je gedrag, beloon jezelf en werk elke dag aan je verandering. Zo associeer je het nieuwe gedrag op een positieve manier. Deze neurale verbindingen zorgen dat je van oud naar nieuw gedrag komt. Heb jij doelen voor jezelf op het gebied van werk in 2020? Kan jij hulp gebruiken bij het behalen van deze doelen? Neem contact op met KrijgerJobs. De recruiters van KrijgerJobs zijn ervaren coaches die je helpen jouw persoonlijke doelen te bereiken. Ik ontvang je graag voor een kop koffie op ons kantoor.
Bij interesse klik op de contact button. Onze hulp is altijd gratis, help ons in contact komen met jou(w) netwerk. Delen wordt gewaardeerd 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *